Giel van Wageningen

Wie ben ik?

Giel van Wageningen (1971), vader van 3 prachtkinderen en al lang samen met mijn vrouw Margoo. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met sport. Ik ben actief betrokken bij de sport van mijn kinderen, hockey. Zo was ik coach en bestuurslid van de hockeyclub, GHC Bussum. Zelf doe ik actief aan padel, tennis en golf. Verder houden wij van het maken van mooie verre reizen om de kinderen kennis te laten maken met andere culturen en genieten we veel van de familie en vrienden om ons heen.

Wat doe ik?

Als algemeen directeur ben ik er m.n. voor het team en zorg ervoor dat zij maximaal in hun kracht worden gezet door de lijnen uit te zetten en te coachen op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast houd ik mij bezig met het algemeen management, strategie, financiën, commercie, het opzetten van (strategische) samenwerkingen en conceptontwikkeling.

Waar kom ik vandaan?

Sinds 2008 ben ik actief als ondernemer binnen de zorg en vanaf 2015 al bij Embracing Care betrokken. Naast Embracing Care coach ik graag ondernemers. Voorheen was ik als strategie-adviseur werkzaam bij Adstrat, Vintura en KPMG Consulting, was ik interim directeur Marketing & Alphega Apotheken bij Alliance Healthcare en o.m. brand manager bij KLM.

Waarom werk ik bij Embracing Care?

Vanuit een eigen ervaring met de zorg kwam ik in 2013 voor een second opinion terecht op de gipskamer van Bergman Clinics. Daar ervoer ik hoe zorg ook anders en beter kan. Ik raakte geïnspireerd door wijlen Bart-Jan, oprichter en voorheen mede-compagnon van Embracing Care. Zijn verhaal inspireerde mij en ik besloot hem als coach te ondersteunen bij het realiseren van de ambities. Na enkele jaren hebben we besloten samen verder te gaan vanuit onze gezamenlijke drive om als ondernemers de zorg doelmatiger te maken door een andere werkwijze toe te passen en te denken buiten de gebaande paden. Tot mijn grote verdriet is Bart-Jan ons ontvallen op 17 november 2017.

Wat maakt jouw werk leuk?

Mijn werk is vooral enorm veelzijdig. Dagdagelijks ben ik bezig met het aansturen van het personeel, de strategie en financiën, het onderhouden van klant- en leverancier relaties, aangaan van nieuwe samenwerkingen en het opzetten van nieuwe zorgconcepten. Zo ben ik in 2021 een nieuw bedrijf gestart, Medicus-Essentia dat zich richt op het ontwikkelen en exploiteren van huisartspraktijken.

Wat is je motto?

‘Live your life.’
Door de jaren heen heb ik door vallen en opstaan geleerd om vooral te genieten van het leven. Dat betekent zelf keuzes maken om je aandacht en tijd zoveel mogelijk te richten op mensen en zaken waar je energie uithaalt, zowel zakelijk als prive. Soms zijn die keuzes niet eenvoudig en tegennatuurlijk, maar creëren wel de ruimte voor (persoonlijke) groei waarmee je ook veel meer kan betekenen voor de mensen om je heen.

SCROLL UP